ARTNOS Blog

Hai să coacem turtă dulce!

În doar câteva zile, Crăciunul va bate la ușa noastră. Ne petrecem majoritatea după-amiezelor/serilor înghesuiți în casă în aceste zile, așa că de ce să nu înveselim atmosfera cu niște prăjituri confortabile, cu miros de condimente? Iată o rețetă de succes!

Această rețetă de turtă dulce de cană, instantaneu moale și imediat coaptă, face senzație pe internet! Frământarea este o nimica toată, iar rezultatul final este un aluat moale, ușor de modelat și care nu se lipește! Ceea ce este și mai bine este că, după zece minute de coacere, poți mușca din brioșele pufoase, moi și condimentate, care nu sunt îmbâcsite, ci doar plăcut de dulci! (cantitatea indicată va face 100-150 de brioșe, în funcție de mărimea formelor pe care le decupezi)

Ingrediente:

  • 8 căni de făină (exact 1 kg)
  • 2 căni de zahăr pudră (20 dkg)
  • 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de amestec de condimente pentru turtă dulce (sau scorțișoară și cuișoare)
  • 30 dkg de unt
  • 1 cană de miere (2,5 dl)
  • 3 ouă
Forrás: freepik.com
Image by senivpetro on Freepik

Se amestecă făina, zahărul pudră, condimentele și bicarbonatul de sodiu într-un castron mare și se adaugă untul ușor topit. Se adaugă apoi mierea și ouăle și se amestecă ingredientele cu mâna până se obține un aluat omogen.
Se întinde aluatul pe o planșetă bine presărată cu făină până la o grosime de aproximativ 1 cm și se taie în orice formă dorită.

Ungi aluatul cu albuș de ou, apoi decorezi cu semințe de ulei și bomboane după gust; dacă nu pui nimic pe ei, îi poți decora mai târziu cu glazură.

Se așază formele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C (de jos în sus) timp de cel puțin 7 minute, dar nu mai mult de 10 minute.

Poftă bună!

Echipa Artynos vă urează Sărbători Fericite!🎄🌟🍪