ARTNOS Blog

Super rețete de prăjituri de Halloween

Fie că îți place sau nu, decorațiunile de Halloween legate de străvechea sărbătoare celtică devin din ce în ce mai populare la noi acasă, și la petreceri, desigur! Dacă plănuiești una, sau chiar o organizezi tu însuți, iată elementele esențiale!

Nu este o coincidență faptul că această sărbătoare străveche este populară și în țările europene de origine creștină: avem tendința de a scăpa de zilele de iarnă sumbre, întunecate, adesea plictisitoare, cu lumină, căldură și veselie.

O parte esențială a decorațiunilor de Halloween este lanterna de Halloween din dovleac, considerată a avea puteri demonice: lanterna și lumânarea sunt simboluri ale luminii și ale luptei împotriva întunericului, în timp ce dovleacul, care crește repede și se ofilește repede, este un simbol al impermanenței. 

Dacă ești invitat la o petrecere sau aștepți copii înfricoșători, această rețetă super-rapidă de prăjituri de Halloween este pentru tine!

Acest aluat de turtă dulce este atât de ușor de lucrat, încât nu o să îți vină să crezi! Din rețetă se obțin 100-150 de fursecuri de turtă dulce, în funcție de mărimea formelor pe care le folosești.

1 kg făină 
200 g zahăr pudră
3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1 lingură amestec de condimente pentru turtă dulce
300 g unt
250 ml miere
3 ouă
Se amestecă ingredientele uscate într-un castron mare, apoi se adaugă untul topit, mierea și ouăle, iar la final se frământă tot amestecul cu mâna. Întinde aluatul pe o placă cu făină până la o grosime de 1 cm, apoi taie-l în forme la alegere folosind un tăietor de prăjituri de Halloween.
 
Aliniază-le pe o tavă cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 7 minute. Ai grijă să nu se colorează partea de jos, verifică-le de mai multe ori, cu excepția câtorva minute, și se vor întări.
 
Simpli, dar delicioși, biscuiții fără zahăr și fără gluten sunt o sursă de petrecere chiar și pentru cei care din anumite motive nu pot mânca biscuiți tradiționali! Iată rețeta:
 
40 g făină de nucă de cocos
80 g făină de migdale sau migdale măcinate
60 g îndulcitor solid
120 g unt moale
2 lingurițe pudră de cacao (neîndulcită)
¼ linguriță praf de copt
 
Pentru decorare:
 
50 g ciocolată neagră fără zahăr
2 linguri îndulcitor solid
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă ingredientele solide, la final se adaugă untul și se amestecă.
 
Se întinde aluatul între două straturi de hârtie de copt neaderentă (se pot face mai multe loturi) și se pune la congelator timp de 15 minute. Taie aluatul în forme folosind formele tale preferate pentru fursecuri de Halloween, apoi coace-le timp de 6-7 minute sau până când marginile încep să se rumenească. Fursecurile fără gluten sunt foarte fragile atunci când sunt calde, așa că asigură-te că aștepți până când se răcesc complet; apoi pot fi decorate cu amestecul de ciocolată topită și îndulcitor. Yummm!